Dublin domaćin ždrijeba kvalifikacija za Euro 2020.

Irski Dublin će 2. prosinca 2018. godine biti domaćin ždrijeba kvalifikacijskih skupina za Europsko prvenstvo u nogometu 2020. godine, objavila je Europska nogometna organizacija (Uefa).

Svih 55 članica Uefe bit će podijeljeno u deset skupina s po pet ili šest reprezentacija, a svi oni će se boriti za Euro koje će se po prvi puta u povijesti održati u čak 13 država.

Prve dvije reprezentacije iz svake skupine (njih 20) plasirat će se izravno na Euro, dok će se za preostala četiri mjesta reprezentacije boriti kroz dodatne kvalifikacije za koje će se plasirati iz novouspostavljene Uefine Lige nacija.

Liga nacija trebala bi zamijeniti prijateljske utakmice i tako postati trećim velikim međunarodnim natjecanjem za europske reprezentacije nakon svjetskih i europskih prvenstava. Prva sezona natjecanja trebala bi početi u rujnu 2018. godine, nakon SP-a u Rusiji.

Uz Dublin gradovi domaćini utakmica Europskog prvenstva 2020. bit će Amsterdam, Baku, Bilbao, Bruxelles, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Glasgow, London, München, Rim i Sankt Peterburg.