Vijesti
Objavljeno: Čet 04.04.2019.

Alumnus i Futsal Dinamo u petak igraju u humanitarne svrhe

U petak će (od 20 sati) sportska dvorana Jelkovec biti domaćin utakmice pretposljednjeg kola Prve HMNL u kojoj se sastaju Alumnus i Futsal Dinamo.

Osim što se domaćin bori za ulazak u doigravanje, a Futsal Dinamo pokušava doći do drugog mjesta na ljestvici, treba naglasiti kako će ovaj dvoboj biti humanitarnog karaktera.

Naime, Alumnus i Futsal Dinamo igrat će za Leonea i Renata, 17-godišnje blizance s posljedicama cerebralne paralize. Obojica pohađaju drugi razred srednje škole po redovnom individualiziranom programu, a ujedno su polaznici tečajeva programiranja i matematike na MIOC-u i FER-u te im je želja nastaviti studirati upravo na FER-u ili nekom srodnom fakultetu.

Tijekom 2018. godine blizanci su odradili deset tjedana terapije robotske neurorehabilitacije. Kako ističe njihova majka, terapija je učinkovita i kompletna te psihički i fizički intenzivna. Izvodi se šest dana tjedno po sedam sati i zahtjeva ozbiljan rad, a Leone i Renato su s puno entuzijazma i volje sudjelovali u tim vježbama i pokazali odlične rezultate.

No, s obzirom na visoke troškove rehabilitacije, nakon deset tjedana morali su prekinuti s terapijom i odgoditi je za neko bolje vrijeme. Cjelokupan iznos rehabilitacije za Leonea i Renata u trajanju deset tjedana iznosi oko 250.000 kuna, odnosno 25.000 kuna po tjednu rehabilitacije.

Milan Martulaš, predsjednik Nadzornog odbora Alumnusa time je došao na ideju o humanitarnoj utakmici.

- Oni puno daju svijetu, moramo im bar na neki način to vratiti. Naš klub je studentski te nam je još draže pomoći budućim studentima, a znamo da se Futsal Dinamo također uvijek rado odazove ovakvim akcijama. Kada bi prikupili novac barem za jedan tjedan terapije bilo bi odlično, rekao je Martulaš te naglasio kako gledatelji neće kupovati klasične ulaznice, već će uplatiti donaciju od 30 kuna.

ŽIRORAČUN MNK ALUMNUS SESVETE (namjena: Donacija za terapije Renata i Leonea)

PBZ d.d. - HR55 2340 0091 1103 3670 5