Vijesti
Objavljeno: Čet 09.07.2020.

Antolić: Pregovaramo s Kekom, nema još potpunog dogovora

S obzirom na aktualno stanje u Dinamu, s novinarima je razgovarao Krešimir Antolić, član Dinamove Uprave, a glavno pitanje u ovom trenutku jest ime trenera koji će povesti Dinamo na startu iduće sezone.

Trenutačno tu dužnost obavlja sportski direktor Zoran Mamić, a glasine govore kako je prvi favorit za tu poziciju sadašnji slovenski izbornik Matjaž Kek, donedavno vrlo uspješni trener Rijeke.

- On je naš prvi favorit. Kek je definitivno profil trenera kojeg želimo na Dinamovoj klupi i smatramo da bi s njim napravili dodatni iskorak u Europi te ponovno dominirali u Hrvatskoj. Pregovaramo, ali se nismo definitivno dogovorili.

Govorio je Antolić i o mirnom prosvjedu određenog broja navijača dan ranije, kao i sastanku s njima u klubu.

- Prvo sam mislio da traže rješenje oko stadiona. Poslije sam mislio da nas žele podržati prije derbija protiv Hajduka. Kasnije sam saznao da žele odlazak Zorana Mamića, ali naravno da je Mamić to odbio i krenuo je na trening. Naše je trenersko rješenje do kraja sezone Mamić i to je to.

O aktualnom stanju stadiona Antolić je rekao:

- Osigurali smo i napravili dubinski pregled svih tribina kako bi saznali stanje. Tribine Zapad i Sjever su u funkciji, tribina Istok to neće biti do sanacije jer je došlo do oštećenja, a tribina Jug zahtjeva dodatni statički izračun. Alternativno rješenje za Europu? Postoje samo dva stadiona u Hrvatskoj, Rujevica i Poljud. U toj je situaciji, dakako, Rujevica prva opcija, ali ne bih o tome nagađao.