Vijesti
Objavljeno: Čet 09.06.2022.

Bišćan: Šansa za prvo mjesto i dalje je realna

Pobjedom kod Estonije od 4:0 nogometaši Hrvatske do 21 godine starosti, u najgorem su slučaju, osigurali dodatne kvalifikacije za odlazak na Europsko prvenstvo.
 
No, još uvijek Hrvatska U-21 može biti prva u skupini i time izboriti direktan proboj prema Euru, ali treba pričekati kako će Norveška U-21, koja ima četiri boda manje, okončati svoja dva susreta do kraja kvalifikacija.
 
- Nakon šokova koje smo doživjeli u Norveškoj, najvažnije je bilo pobijediti u Estoniji. Pobjeda od 4:0 je zadovoljavajuća, ali trebali smo postići još nekoliko golova. Na kraju moramo prihvatiti ovo stanje. Imali smo šansu biti prvi, a budemo li drugi na kraju, dobro ćemo se pripremiti te dalje boriti za Europsko prvenstvo, rekao je u osvrtu izbornik Igor Bišćan te nastavio:
 
- Osjećaj nije potpun jer nismo dobili ono što se činilo da nam pripada. No, ljestvica ne laže, sami smo krivi za sve pogreške. Međutim, skupili smo više bodova, nego li u prošlom ciklusu i to znači da su stvari u redu. Šansa za prvo mjesto i dalje je realna, Finska sigurno može oteti bodove Norveškoj, jer je, primjerice, pobjeđivala i nas i Austriju u gostima. Naravno da nije ugodno pratiti druge rezultate, ali se nadamo povoljnom ishodu za nas.
 
Na kraju je izbornik Bišćan dodao:
 
- Dečki su pokazali potencijal u ovim kvalifikacijama i nismo slučajno igrali tako dobro većim dijelom. Vjerujem da možemo biti još bolji u dodatnim kvalifikacijama kada se dobro pripremimo i kompletiramo.
 
Foto: HNS