Vijesti
Objavljeno: Pon 09.03.2020.

Bišćanov izbor za utakmice protiv Škotske i Litve

Igor Bišćan, izbornik hrvatske U-21 reprezentacije objavio je popis igrača na koje računa u dvije iduće kvalifikacijske utakmice za odlazak na Europsko prvenstvo.

Ispred Hrvatske U-21 su dvoboji protiv Škotske u gostima (27. ožujka) te potom domaći protiv Litve (31. ožujka) koji će se odigrati u Puli. Na popisu su sljedeći igrači:

Vratari: Adrian Šemper (Chievo), Dominik Kotarski (Ajax)

Braniči: Borna Sosa (Stuttgart), Branimir Kalaica (Benfica), Boško Šutalo (Atalanta), Vinko Soldo (Slaven Belupo), Joško Gvardiol (Dinamo), Marin Šverko (Sonnenhof), Martin Erlić (Spezia), Daniel Štefulj (Rijeka)

Vezni igrači: Luka Ivanušec (Dinamo), Nikola Moro (Dinamo), Lovro Majer (Dinamo), Kristijan Bistrović (CSKA Moskva), Ivan Lepinjica (Rijeka), Ante Palaversa (Oostende), Tonio Teklić (Varaždin)

Napadači: Sandro Kulenović (Dinamo), Mario Ćuže (Dinamo), Ivan Posavec (Varaždin), Petar Musa (Slavia Prag), Leon Kreković (Hajduk)

Pretpozivi: Mihael Žaper (Osijek), Bruno Bogojević (Slaven Belupo), Ivan Nevistić (Varaždin), Dario Vizinger (Celje), Ivan Delić (Istra 1961) i Hrvoje Smolčić (Rijeka)

Bišćan je, pak, prilikom objave popisa izjavio:

- Nismo u idealnoj situaciji. Imamo šest utakmica do kraja, a morat ćemo možda pobijediti u njih čak pet. Škotska? Bit će težak suparnik, igraju pravi otočki nogomet. Ne igraju na dojam, nego na rezultat. Ne dvojim da smo kvalitetniji, ali moramo biti pametni.

- Volio bih da mi igrači više igraju, ali na to ne mogu utjecati. Lijepo je što su se vratili Kulenović i Šutalo. Dobro je i što prvo igramo protiv Škotske pa ćemo protiv Litve ipak moći donekle kalkulirati. Brekalo? Logično da je u A reprezentaciji, pogotovo kada je Perišić upitan, dodao je Bišćan.