Video
Objavljeno: Sri 22.12.2021.

Blažević: Izuzetno sam sretan i ponosan

Skupštinari su jednoglasno podržali prijedlog Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza da se Miroslav Blažević proglasi počasnim izbornikom hrvatske reprezentacije.

Predsjednik HNS-a Marijan Kustić uručio je prigodne darove Miroslavu Blaževiću koji je Vatrene, kao izbornik, vodio do brončane medalje na Svjetskom prvenstvu 1998. godine.

- Izuzetno sam sretan i ponosan. Hrvatska više nije anonimna, postali smo autoritet u najpopularnijem sportu na svijetu. Još su naše bake i djedovi govorili da je lakše nešto postići, nego to sačuvati. Više nismo autsajderi, sada smo favoriti i svjetski doprvaci, a ova organizacija daje mi razlog za optimizam da ćemo na najvećoj nogometnoj smotri iduće godine opet igrati značajnu ulogu.

- Gledao sam utakmicu protiv Rusije na Poljudu i te Ruse nitko nikada nije deklasirao kao mi. Družio sam se s izbornikom Dalićem cijeli dan i rekao sam mu da možemo biti spokojni jer je afirmirao hrvatski talent. To je razlog da ćemo se opet veseliti. Ali, rekao sam i da je time stavio na sebe hipoteku da se sa Svjetskog prvenstva ne može vratiti praznih ruku. I na kraju, moram reći da sam se uvijek smatrao članom ove divne nogometne obitelji. Hvala vam, rekao je Blažević.

Foto: HNS