Vijesti
Objavljeno: Pon 01.03.2021.

Blažević: Strašno, nije njegovo vrijeme da ode

Nogometnu, sportsku i inu javnost potresla je vijest kako je preminuo Zlatko Kranjčar, legendarni hrvatski nogometaš, vođa Dinama i kasnije hrvatski izbornik.

- Ne mogu ustati od šoka. Nemam riječi. Čuo sam se s njegovim doktorom prije nekoliko dana. Znao sam da je slabo, ali nisam znao da je toliko loše. Moje je vrijeme da odem, nikako nije bilo vrijeme da Cico ode. Strašno, jako sam tužan, rekao je Miroslav Blažević koji je vodio 1982. godine Dinamo do legendarnog naslova prvaka bivše Jugoslavije, a njegova produžena ruka na terenu bio je upravo Kranjčar.

- Ne mogu doći k sebi. Doslovno u dva tjedna sam ostao bez dva ponajbolja prijatelja. Prvo Duško Popovski, a sada i moj Cico Kranjčar. Ne znam, pitam se što se ovo događa. Bio sam u čestoj komunikaciji s njegovim sinom Nikom. I čim sam čuo Niku u ponedjeljak ujutro, znao sam. Užas. Nemam riječi, govorio je Tomislav Ivković, dugogodišnji suigrač i prijatelj Kranjčara, dok je njegov trenerski kolega Branko Ivanković kratko dodao:

- Otišao je moj veliki prijatelj i kolega. Iskrena sućut cijeloj obitelji. Jako mi je žao, ovo je velika šteta za cijeli sportski svijet.

Njegov, pak, suparnik u dresu splitskog Hajduka Zlatko Vujović je rekao:

- Odličan nogometaš i odličan čovjek. Bio je pravi džentlmen na terenu. Nikada ljut, iako ga je tukao tko je stigao. Sve je primao sa smiješkom. Strašan igrač. Zateklo me sve ovo. Otišao je rano, prerano.