Vijesti
Objavljeno: Pon 30.03.2020.

Brezni: Mnogo je opcija kako privesti sezonu kraju

Nogomet je u Hrvatskoj, kao i svugdje u svijetu, još uvijek na čekanju. Ostaje i dalje nepoznato u kolikoj će mjeri i kako na sve utjecati pandemija koronavirusa, a o tome je govorio i Josip Brezni, povjerenik za natjecanje.

- Poznato je da do 19. travnja sigurno nema nikakvih aktivnosti. Ne igraju se utakmice, a nema ni organiziranog treninga za sve momčadi. I dalje se nadamo najboljem mogućem scenariju, što znači da bi barem tri tjedna nakon početka normalnih treninga u klubovima mogli početi razmišljati o nastavku natjecanja, spomenuo je Brezni i nastavio:

- Idealno znači nastavak natjecanja 9. svibnja. Za Ligu nam treba deset termina, dva nam termina trebaju za Kup i u tim uvjetima bi završili sa svime do kraja lipnja. No, naravno da je upitno hoće li sve tako biti. Pratimo situaciju iz dana u dan, a mislim da je najvažnije osiguravanje našim klubovima sudjelovanje u Uefinim klupskim natjecanjima.

Brezni je dodao kako je moguća i opcija mijenjanja formata. Za aktualnu, ali i iduću sezonu.

- Mnogo je opcija na stolu. Ako se uopće ne bude moglo igrati, a bit će nužno Uefi poslati klubove za europska natjecanja, u dogovoru s klubovima ćemo donijeti odluku. Ali, moramo biti svjesni kako nogomet više neće biti isti i kada mu se vratimo.