Vijesti
Objavljeno: Čet 07.05.2020.

Brezni: Prvaka nema, pehare ne možemo nikome dijeliti

Prekid prvenstava u svim okvirima, osim u HT Prvoj ligi (kako su iz HNS-a naveli raspravljat će se još o nastavku 1. HNLŽ i 1. HMNL) najviše je potaknuo priče o Prvoj HNL - Juniori i o tome tko će biti prvak, odnosno, tko će Hrvatsku predstavljati u juniorskoj Ligi prvaka.

- Sve buduće odluke nemaju nikakve veze sa mnom kao povjerenikom za natjecanje. Prvenstva su završena odlukom Izvršnog odbora HNS-a. Ja sada moram napraviti izvještaj o završetku natjecanja i proslijediti ga Natjecateljskoj komisiji i sve će ići u daljnju proceduru, rekao je povjerenik za natjecanje Josip Brezni i nastavio:

- Te lige nisu završene, već su prekinute. Dakle, nema prvaka, ako je liga prekinuta. To nisu ni pioniri Istre 1961, ni kadeti Dinama. Nije ni Šibenik u Drugoj ligi, ali mu pozicija na ljestvici omogućava plasman u HT Prvu ligu, ako dobije licencu. Nećemo zbog toga ni dijeliti pehare, oni će biti podijeljeni jedino za HT Prvu ligu i Kup.

O juniorskom prvenstvu Brezni je rekao:

- Kod juniora je situacija specifična jer Uefi moramo predložiti predstavnika za Ligu prvaka i to najkasnije do 3. kolovoza, do kada je i rok za seniorske momčadi. Hoće li se igrati majstorica, to je pitanje viših organa pa i samih klubova. Dakle, izvan moje domene. Moramo vidjeti prihvaćaju li klubovi takvu opciju. I to će onda biti majstorica za mjesto u juniorskoj Ligi prvaka, a ne za prvaka Hrvatske.