Vijesti
Objavljeno: Pon 23.12.2019.

Brozović najvrjedniji, slijede Kovačić, Rebić, Vlašić i Perišić

Kraj je kalendarske godine pa se u svakom smislu podvlači crta, biraju se najbolji te pravi rekapitulacija bilo čega. Poznati nogometni internetski portal transfermarkt.de tako je ažurirao sve nove podatke te je ponudio nove tržišne cijene nogometaša, čime se doznalo i kakva je trenutačno situacija s hrvatskim nogometašima.

Najveću cijenu i dalje ima Marcelo Brozović, nogometaš milanskog Intera, koji je prvenstveno na visokoj cijeni zbog golemih fizičkih mogućnosti koje ima, ali i zbog konstantnosti forme u ovom talijanskom klubu. Njegova se vrijednost procjenjuje na čak 60 milijuna eura.

Odmah do Brozovića je Mateo Kovačić (45 milijuna eura) koji se definitivno preporodio otkako je Real zamijenio dolaskom u Chelsea, a pogotovo od prvog dana ove sezone kako je Frank Lampard preuzeo taj londonski klub.

Treći je Ante Rebić (30 milijuna eura) čija vrijednost pada, ali se penje 22-godišnji Nikola Vlašić koji je procijenjen na 22 milijuna eura, ali s tendencijom rasta.

Na identičnoj cijeni od 22 milijuna eura je i Ivan Perišić, a svakako je zanimljivo izdvojiti da je na ovoj ljestvici ispred Luke Modrića, kapetana hrvatske reprezentacije (15 milijuna eura), Duje Ćaleta-Car (18 milijuna eura).

Iz HT Prve lige najvrjedniji je vratar Dinama Dominik Livaković (osam milijuna).

Top 10 hrvatskih nogometaša po vrijednosti na transfermarkt.de: 1. Marcelo Brozović (Inter) 60 milijuna, 2. Mateo Kovačić (Chelsea) 45 milijuna, 3. Ante Rebić (Milan) 30 milijuna, 4. Nikola Vlašić (CSKA Moskva) 22 milijuna, 4. Ivan Perišić (Bayern) 22 milijuna, 6. Duje Ćaleta-Car (Marseille) 18 milijuna, 7. Luka Modrić (Real Madrid) 15 milijuna, 7. Marko Rog (Cagliari) 15 milijuna, 9. Mario Pašalić (Atalanta) 14 milijuna, 10. Tin Jedvaj (Augsburg) 9 milijuna…