Vijesti
Objavljeno: Ned 08.05.2022.

Čačić: Ništa još nije gotovo, šest bodova je u igri

Pobjedom protiv Osijeka od 3:0 nogometaši Dinama su napravili golemi korak prema obrani naslova prvaka Hrvatske. Ostala su još dva kola do kraja sezone, a Dinamo sve može riješiti u idućem kolu, ukoliko slavi i osvoji bodove kod Šibenika.

- Izgledali smo kako sam i želio. Bili smo staloženi, mirni, pametni i ozbiljni. Kontrolirali smo utakmicu, a Osijeku nismo dozvolili gotovo ništa. Uz te pogotke, imali smo još i puno pravih prilika. No, ništa još nije gotovo. Šest bodova je u igri, a s obzirom da je Liga stvarno hirovita, očekujem da će utakmica kod Šibenika biti nezgodna. Moramo se odmoriti i na pravi način odraditi i taj susret. Moram pohvaliti naše navijače, napravili su prekrasan dekor, ali i cijelu atmosferu u i oko kluba koja je odlična, rekao je trener Dinama Ante Čačić.

Osječani nakon poraza na maksimirskom stadionu više ne mogu ni matematički ugroziti Dinamo. Nakon pada u Zagrebu i kraja te borbe, trener Osijeka Nenad Bjelica je govorio:

- Čestitam Dinamu na zasluženoj pobjedi. Do isključenja na kraju prvog dijela smo izgledali konkurentno i dosta dobro. Imali smo dobru energiju u prvom poluvremenu i htjeli smo pobijediti. Dinamo u prvom dijelu nije bio ništa bolji od nas. No, isključenje je sve promijenilo. Više nismo imali opcija, a Dinamo je prekvalitetna momčad da ne iskoristi sve to. Čestitam Dinamu i Hajduku, oni su potpuno zasluženo ispred nas.