Vijesti
Objavljeno: Pon 11.04.2022.

Čelništvo HNS-a primljeno kod predsjednika Uefe

Visoka delegacija Hrvatskog nogometnog saveza, predvođena predsjednikom Marijanom Kustićem, primljena je kod Aleksandera Čeferina, predsjednika Europske nogometne organizacije, i njegovih najbližih suradnika.

Sastanak čelnih ljudi Uefe i HNS-a održan je u Nyonu, a predsjednik Čeferin je, osim Kustića, primio i Tomislava Svetinu, izvršnog direktora HNS-a, i Stipu Pletikosu, tehničkog direktora.

Uz Čeferina, hrvatsko izaslanstvo su ugostili Zvonimir Boban, Uefin šef nogometa, te Zoran Laković, direktor nacionalnih saveza.

- Hvala predsjedniku Čeferinu i njegovim najbližim suradnicima, a mi smo ponosni što je hrvatski nogomet izuzetno cijenjen unutar krovne kuće europskog nogometa, kao i da HNS ima tako kvalitetnu suradnju s Uefom na mnogobrojnim projektima. Počašćeni smo ovako ugodnim primanjem te se veselimo uzvratiti gostoprimstvo na sastanku Izvršnog odbora Uefe koji će se održati u rujnu ove godine na Hvaru, rekao je ovom prilikom, između ostaloga, predsjednik Kustić.

Prvi čovjek Uefe Aleksander Čeferin je, pak, izjavio:

- Bilo nam je zadovoljstvo primiti izaslanstvo HNS-a, koji je na terenu i izvan njega zasigurno jedan od najuspješnijih srednje velikih saveza u Europi. Srebrna medalja hrvatske reprezentacije na posljednjem SP-u najbolja je inspiracija svakoj manjoj zemlji da se nogometni snovi mogu ostvariti, ako, uz talent i vještinu, pokažete i veliko zajedništvo. Hrvatski klupski nogomet je također sve bolji što potvrđuje i nedavno potpisani rekordni ugovor za TV prava. HNS će i dalje imati jaku potporu Uefe kada je u pitanju ulaganje u infrastrukturu, kao i potencijalnu gradnju kampa i nove kuće nogometa u Zagrebu.

Delegacija HNS-a poklonila je svojim domaćinima personalizirane dresove aktualnih svjetskih doprvaka. Dres s brojem 9 Čeferinu, s brojem 11 Lakoviću te s brojem 10 legendarnom hrvatskom reprezentativcu Zvonimiru Bobanu.

Foto: HNS