Vijesti
Objavljeno: Sub 29.06.2019.

Croat San Pedro pobjednik SP-a klubova dijaspore

Sastav Croat San Pedro pobjednik je Svjetskog prvenstva klubova koje su utemeljili Hrvati izvan domovine i klubova nacionalnih manjina.

U organizaciji Hrvatskog nogometnog saveza održano je četvrto po redu Svjetsko prvenstvo, a finalna se utakmica odigrala na stadionu u Sesvetama.

Za naslov pobjednika borili su se igrači Croat San Pedra i kanadske Croatije iz Toronta te su, nakon 2:2 u osnovnom dijelu igre, odlučivali jedanaesterci. S ukupnih 6:5 na kraju je bolja bila momčad Croat San Pedro.

U osnovnom dijelu susreta strijelci za pobjedničku momčad bili su Anđelo Srzentić i Skaga Lehland, dok su za klub iz Toronta pogađali Jure Glavina i Pero Menalo.

Spomenimo i kako je treće mjesto zauzela momčad Pajde Möhlin koja je s čak 8:0 svladala reprezentaciju vojvođanskih Hrvata. Tri pogotka u tom dvoboju postigao je Igor Prijić, a dva je dodao Antonio Marić.

Najbolji igrač turnira bio je Michael Derežić iz pobjedničkog sastava, kao što je i najbolji vratar Luka Gavran, golman Croat San Pedra. Prvi strijelac turnira bio je Jure Glavina iz Croatije Toronto.