Vijesti
Objavljeno: Pet 04.10.2019.

Dalić: Ako budemo pravi, možemo dobiti Mađarsku i Wales

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić počeo je sa svojim stožerom pripremu za iduće dvije kvalifikacijske utakmice za odlazak na Europsko prvenstvo. Hrvatskoj prvo slijedi domaća utakmica u Splitu protiv Mađarske, a potom odlazi na gostovanje kod Walesa.

- Mi imamo svoj cilj, a to je plasman na Europsko prvenstvo. Kako ćemo taj cilj ostvariti manje je važno, ali je vrlo važno što prije skupiti 15 ili 16 bodova. To je ono čemu ja stremim u svojim planovima, rekao je Dalić pa nastavio:

- Na Svjetskom prvenstvu su mnogi nogometaši, možda i svi, doživjeli svoj vrhunac. Malo tko od njih je nastavio na istoj razini, ali polako se vraćamo. Odigrali smo odličnu utakmicu kod Slovačke, ali smo podbacili kod Azerbajdžana. Ta utakmica je moja greška, nisam reagirao s nekim stvarima na vrijeme.

O onome što slijedi Dalić je rekao:

- Bit će to veliki dvoboj protiv Mađarske u Splitu, pred prepunim stadionom. Budemo li pravi, možemo dobiti obje utakmice koje slijede. Time bi i riješili pitanje plasmana na Euro.

Dalić je dodao i sljedeće:

- Puno toga se promijenilo nakon Svjetskog prvenstva. Nemamo veliku bazu, treba biti strpljiv. Neki su se oprostili od reprezentacije, neki su ozlijeđeni. Ali, nećemo tražiti alibi i nikada nismo.