Vijesti
Objavljeno: Pon 04.05.2020.

Dalić: Bili smo kao obitelj, to je formula uspjeha

Predivni dani hrvatskog nogometa koji su se ostvarili tijekom ljeta 2018. godine u Rusiji nikada neće biti zaboravljeni. Vrlo često se na njih vraća i hrvatski izbornik Zlatko Dalić koji je ovom prilikom rekao:

- Hrvatskoj nitko nije vjerovao. Kada vidite ostale reprezentacije koje predvode zvijezde poput Cristiana Ronalda, Messija ili Neymara, to je donekle i logično. No, mi smo vjerovali, igrali smo kao momčad. Vidjeli ste Modrića kada je primao nagradu za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva. Mogao je biti zadovoljan, ali je bio tužan jer je njegova momčad izgubila.

- Neki misle kako je teško trenirati jake igrače kao što su Modrić, Rakitić, Mandžukić i ostali. Ali, nije, oni su vrlo jednostavni i samo trebaju samopouzdanje. Ako im pružite samopouzdanje, dat će sve od sebe.

Na kraju je Dalić dodao:

- Ja sam samo bio u pravo vrijeme na pravom mjestu. Moj je cilj bio izgraditi momčad i bili smo kao obitelj. To je bio razlog uspjeha. To nije lako postići, ali to nije bila samo moja zasluga, već i svih izbornika prije mene.