Vijesti
Objavljeno: Pon 15.10.2018.

Dalić: Bilo je kompliciranja, ali utakmica je poslužila svrsi

Hrvatska je pobjedom začinila prijateljsku utakmicu na Rujevici protiv Jordana (2:1). Stoperi Vida i Mitrović bili su strijelci u susretu protiv azijske reprezentacije, a nakon ogleda izbornik Zlatko Dalić izjavio je:

- Utakmica je poslužila svrsi. Dali smo dva gola iz prekida, dao sam priliku svim igračima osim golmana Sluge i htjeli smo vidjeti tko je za reprezentaciju, a tko nije. Sada sigurno neću govoriti pojedinačno o imenima, kao što je i teško nakon 45 minuta donositi veće zaključke, rekao je Dalić i nastavio:

- Dobro smo otvorili utakmicu. Igrali smo jednostavno, ali kasnije je nestalo tečnosti. Počeli smo komplicirati u igri, bilo je puno dodira, a i Jordanu smo otvorili nekoliko prilika za kontru i polukontru što ne smijemo dozvoljavati.

Izbornik Dalić se osvrnuo i na pobjedu Engleske kod Španjolske (3:2) u skupini Lige nacija gdje nastupa Hrvatska.

- Sve je otvoreno. Mi ako budemo pravi i ako budemo u formi možemo odraditi dobru utakmicu kod kuće protiv Španjolske, a onda odlazimo na Wembley gdje se može odlučivati o redoslijedu skupine. Nadam se punom Maksimiru, mi se lagano dižemo u formi i nastavljamo raditi naš posao.