Vijesti
Objavljeno: Pon 16.05.2022.

Dalić: Dugo smo pratili Erlića i Musu, odlični su

Hrvatska reprezentacija tijekom lipnja će odigrati četiri utakmice u novoj sezoni Lige nacija. Suparnici Vatrenima u skupini su Francuska, Danska i Austrija, a osim što je objavio popis nogometaša na koje računa u tim susretima, izbornik Zlatko Dalić je rekao:

- Kao prvo, želim čestitati Dinamu na tituli prvaka Hrvatske. Igračima, trenerima i navijačima. Nadalje, reprezentaciju čekaju četiri utakmice u kojima trebamo ostvariti naš cilj u Ligi nacija. Uvijek želimo i težimo pobijediti, a ovaj put ćemo sigurno veći fokus staviti na uvodne dvije, domaće utakmice. Nezgodno je s obzirom na kraj sezone i okupit ćemo se nakon sedam, osam dana odmora. Slijede nam četiri utakmice, to nije malo i morat ćemo kalkulirati s postavama.

- Livaković i Ivušić su konstanta na vratarskim pozicijama, a novi vratar je Labrović. U dogovoru će Kalinić preskočiti ovu akciju. Na desnom boku su Juranović i Vrsaljko, s time da je Šime lakše ozlijeđen, no vjerujem da će sve biti u redu. Novi stoper u reprezentaciji je Erlić kojeg smo dugo pratili i dobar je. Na lijevom boku smo mirni, pokrivaju ga Sosa i Barišić koji igraju odlično. Nakon dvije utakmice u U-21 reprezentaciji, priključit će nam se Josip Šutalo.

O sastavu i izboru igrača izbornik Dalić je dodao i sljedeće:

- U veznom redu smo dodali Luku Sučića koji će također prvo pomoći mladoj reprezentaciji. U napadu je novo ime Petar Musa koji igra sjajno i zabija pogotke. Pratili smo ga, puno je napredovao u posljednje vrijeme i ovo je lijepa prilika da ga vidimo u reprezentaciji. Vlašić? Ima moje povjerenje i ne želim ga izgubiti. Želim ga vratiti u život i zato mora biti s nama.

Foto: HNS