Vijesti
Objavljeno: Pon 28.06.2021.

Dalić: Griješili smo, a Španjolska sve kažnjava

Nevjerojatnu utakmicu odigrali su Hrvatska i Španjolska u osmini finala Eura, a nakon 120 minuta fanatične borbe, dalje su prošli Španjolci pobjedom 5:3. Svoje dojmove iznio je hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

- Tužan sam. Zbog navijača koji su ovdje došli, zbog svih koji su nas podržavali i zbog igrača. Potrošili su se maksimalno, do zadnjeg atoma. Nismo prošli, ali mogu biti sretan i ponosan zbog svega što smo pokazali, krenuo je Dalić i nastavio:

- Bili smo inferiorni na početku utakmice, ali smo nekako izvukli poluvrijeme s 1:1. Isto tako, vratili smo se na 3:3 i stvorili smo dvije sjajne šanse na početku produžetaka. Nismo zabili pogodak i onda nam se dogodi novi kiks. Španjolska je takva momčad, kažnjava sve. Primjerice, nismo dobro trčali u prvom poluvremenu. I nema protiv ovakvog suparnika hodanja. Ovo nije ni Češka ni Škotska, nego jedna od najboljih svjetskih reprezentacija.

Potom se Dalić osvrnuo na događaje kod prvog i trećeg primljenog gola.

- Baš smo pričali o tome. Mi mijenjamo kopačke i pijemo vodu, a primamo golove. Ali, to je valjda to odrastanje koje moramo proći. Suparnik kao Španjolska će vas u svakom trenutku kazniti. No, davali smo sve od sebe, pogotovo igrači koji su ušli i koji su nadoknadili 1:3. Ulazak Vrsaljka? Tu sam ja zakasnio. Sve su to detalji, sve su to situacije odrastanja.

Foto: HNS