Vijesti
Objavljeno: Pon 11.10.2021.

Dalić: I dalje sve imamo u svojim rukama

Dvije utakmice prije kraja kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo, Hrvatska je skliznula s vrha ljestvice skupine H. Vatreni su odigrali 2:2 protiv Slovačke, dok je Rusija uzela sva tri boda kod Slovenije (2:1). Sada Rusi imaju dva boda plusa u odnosu na Hrvatsku.

- Nemam što zamjeriti igračima, već im čestitati na želji, borbenosti, agresivnosti i svemu što su pokazali. Istina je, dugi niz utakmica nismo primili pogodak, a sada smo primila dva iz naših pogrešaka. Dva puta smo se vraćali i na kraju osvojili bod. No, najvažnije da još uvijek sve imamo u svojim rukama.

- Imali smo inicijativu, kreaciju i puno prilika. Ali, ono što je nekada ulazilo, danas nije. To je nogomet i to se događa. Mogla je biti realizacija bolja, ali idemo dalje. Imat ćemo tu posljednju utakmicu u Splitu protiv Rusije i tada možemo osigurati naš cilj, a to je plasman na Svjetsko prvenstvo.

- Nisam vidio taj poništeni pogodak. Ali, opet taj VAR ohladi emocije. Moramo čestitati i našim navijačima, došli su ovdje kisnuti i navijati za svoju Hrvatsku. Sve isto očekujem u Splitu kada ćemo, nadam se, sve riješiti u našu korist. Uvijek su nama te kvalifikacije teške i komplicirane, ali vjerujemo i dalje u uspjeh, komentirao je nakon susreta izbornik Hrvatske Zlatko Dalić.

Foto: HNS