Vijesti
Objavljeno: Pon 09.03.2020.

Dalić: Najbolja stvar je sedam zajedničkih dana

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić objavio je popis nogometaša na koje računa za jaki međunarodni turnir kojem će domaćin biti Doha. Dalić je na popis uvrstio sve najbolje što hrvatski nogomet ima, no pitanje je hoće li upravo tako izgledati reprezentacija s obzirom na složenu situaciju koja vlada zbog koronavirusa.

- U Kataru nas čekaju kvalitetni suparnici i iskreno se nadam kako neće biti otkazivanja ovog turnira. To nam ne bi odgovaralo. Ponašamo se i radimo kao da će sve biti u redu, no zbog situacije koja je specifična odredili smo veći broj pretpoziva kako bismo bili spremni u slučaju da se dogodi nešto nepredviđeno. Bude li trebalo, znamo kako ćemo reagirati, rekao je Dalić i nastavio:

- Plan je dati šansu svima kako bismo vidjeli stanje igrača. Pogotovo tada mislim na one koji su bili ozlijeđeni. S Kalinićem imam dogovor da će ga zamijeniti Grbić ukoliko ne bude branio prije odlaska na put jer je ranije bio ozlijeđen. Želimo odigrati dvije dobre utakmice, testirati neke sustave, a najvažnije od svega je što ćemo sedam dana biti zajedno. Nakon toga nećemo imati još mnogo vremena. Čujem se sa svim igračima i svi jedva čekaju okupljanje. To je lijepo.