Vijesti
Objavljeno: Pet 07.06.2019.

Dalić: Ne postoji alibi, moramo pobijediti

Hrvatska reprezentacija obavlja posljednje pripreme za kvalifikacijsku utakmicu protiv Walesa koja će se u subotu odigrati u Osijeku s početkom u 15 sati. Dan prije dvoboja izbornik Hrvatske Zlatko Dalić sudjelovao je na službenoj konferenciji za novinare.

- Kako god, mi protiv Walesa moramo biti momčad koja će imati posjed lopte, ali moramo biti puno koncentriraniji i odgovorniji, nego li na nekim ranijim susretima. Obavili smo kvalitetnih sedam treninga. Pokušavali smo napraviti neke stvari, a neke popraviti. Nažalost, bojim se da nećemo moći odraditi potpuni visoki presing ili agresiju zbog vremena i vrućine, dotaknuo se Dalić vrlo brzo vremenskih prilika te nastavio:

- Ne znam tko je odlučio o ovako ranom terminu dvoboja. Bit će jako, jako vruće. Hrvatska je druga reprezentacija sa Svjetskog prvenstva i mislim da bi trebao postojati nekakav respekt. U tom terminu igraju samo Hrvatska i Wales te Island i Albanija. No, naravno da nam to ne smije biti alibi. Nama je isto, kao i Velšanima.

Dalić je govorio i o mogućem pritisku na hrvatske igrače, nakon poraza od Mađarske.

- Kod nas je uvijek presing. Mi smo takav narod i od toga ne bježimo. Pritisak postoji pogotovo nakon poraza od Mađarske. No, nas u subotu zanimaju samo tri boda. Ništa drugo nije važno.