Video
Objavljeno: Sri 09.10.2019.

Dalić: Ne smijemo srljati, moramo biti strpljivi

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić, kao i svaki put prije neke utakmice, odmjereno je pričao o novom suparniku. U Splitu će Hrvatska ovog četvrtka igrati vrlo važnu utakmicu protiv Mađarske, suparnika koji je u ovim kvalifikacijama slavio u međusobnom duelu u Budimpešti.

- Respektiramo Mađarsku. Ne bavimo se previše time tko ne može zaigrati za njih. Znamo da sve ovisi o nama i o našem pristupu, rekao je Dalić na početku svog izlaganja.

- Moramo igrati s glavom, ne toliko sa srcem. Nama i pobjeda od 1:0 nosi tri boda. Ne smijemo srljati. U Slovačkoj smo to fantastično odradili, u Azerbajdžanu nismo. Tamo ja nisam bio u formi, nisam reagirao na vrijeme. Nadam se da ću i ja biti u mnogo boljem izdanju u Splitu.

Nastavio je Dalić u sličnom tonu:

- Tražit ću strpljivu i sigurnu momčad, to je način na koji možemo pobijediti. To molim i našu publiku, da ne gubimo nadu i želju. Kod nas se sve želi riješiti odmah, u prvih desetak minuta, a igra se 90 minuta.

O dolasku u Split rekao je:

- Veseli me što smo tu. Moja karijera je ovdje počela, ovaj me klub u jednu ruku i odgojio. Nisam ni sanjao da ću jednog dana u Split doći kao hrvatski izbornik. Prije sam mislio da ću ovdje doći kao trener Hajduka. Očekujem sjajnu podršku, važno je da bude prava sinergija svih. Nas na terenu i navijača na tribinama.