Vijesti
Objavljeno: Pon 11.11.2019.

Dalić: Nećemo igrati na bod, želimo pobjedu

Hrvatski nogometaši ispred sebe imaju odlučujuću domaću kvalifikacijsku utakmicu protiv Slovačke za odlazak na Europsko prvenstvo.

Prije ogleda u Rijeci izbornik Zlatko Dalić ima dosta problema sa sastavom. Zbog kartona na posljednjem susretu kod Walesa ovaj ogled protiv Slovačke morat će preskočiti Domagoj Vida i Dejan Lovren. Rakitić i Kramarić su ozlijeđeni, a probleme osjeća i Mitrović.

- Kramarić dolazi na okupljanje, ali nije spreman i vratit će se u klub. Rakitić također mora pauzirati, vidjet ćemo što će reći naši liječnici. Mitrović je osjetio bol na zadnjem treningu i ni oko njega nećemo riskirati. Pozvali smo Roga i Juranovića, moramo pronalaziti nova rješenja, rekao je Dalić i nastavio:

- Slovake smo razbili u prvoj utakmici, ali to nas ne smije zavarati. Idemo po pobjedu, a ne po jedan bod, iako nam je i on dovoljan. Zadnja linija bit će potpuno nova i tu imamo najviše problema. I to me najviše brine. Nikako se ne smijemo dovesti u situaciju da se branimo, da obrana vodi igru. Moramo ih visoko napasti i spriječiti njihovu kreaciju. To smo napravili u Slovačkoj, ali to će ovaj put biti teže.

O maloj minutaži nekih igrača Dalić je rekao:

- Ne želim razmišljati o negativnim stvarima. Vidjet ćemo tko je spreman i tko nam može donijeti ono što trebamo. Kao primjer mogu reći da Rebić ne igra u Milanu, ali je odigrao sjajnu utakmicu protiv Mađarske. Nije dobro što neki nisu standardni, ali tražim samo pozitivu prije ovog posljednjeg susreta.