Vijesti
Objavljeno: Čet 01.07.2021.

Dalić: Nikome neću zatvarati vrata reprezentacije

Na Hrvatskoj televiziji gostovao je hrvatski izbornik Zlatko Dalić koji se još jednom osvrnuo na događaje s Europskog prvenstva, na utakmicu osmine finala protiv Španjolske, ali i na posljednje reakcije Ante Rebića, kao i svoj mandat koji obavlja nakon Svjetskog prvenstva 2018. godine.

- Ovaj Euro ne može biti neuspjeh. Za mene su najvažnije mjerilo hrvatski navijači koji su bili u Danskoj. Platili su put, potrošili svoje vrijeme i riskirali zdravlje da budu uz Hrvatsku. Nakon poraza su nas pozdravili pljeskom. Da je bilo drugačije zviždali bi nam. Oni su pokazali da to nije bio neuspjeh, počeo je Dalić pa nastavio:

- U posljednje vrijeme smo gubili od svjetskih i europskih prvaka. Moja mrlja je poraz 0:6 u Elcheu od Španjolske i potom izgubljene utakmice od Mađarske i Slovenije. To je mrlja i neuspjeh. Ništa drugo. Idući cilj ću također ispuniti, a to je odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

O Rebiću koji ga je nakon svega kritizirao, izbornik Dalić je rekao:

- Poštujem da svatko kaže ono što ima, ali ja bih da sam to rekao ili napisao, ostavio za cijeli život. Ne bih brisao. Ne, ja sigurno nikome neću zatvarati vrata reprezentacije. Tko sam ja da to radim? Kada je u pitanju mijenjanje kopački Rebića igrači to inače često rade, samo obično ne padne pogodak u tom trenutku. Sada se dogodilo da je pao i zbog toga je nastao problem.

Potom se osvrnuo na pozitivan test Perišića, kao i na Oršića i Budimira.

- Savez je svima omogućio da se cijepe, a osobna je stvar hoće li se netko cijepiti ili neće. Noć prije puta smo saznali da je Perišić pozitivan i odmah smo morali tražiti nova rješenja. Oršić i Budimir? Ne mora značiti da bi bilo bolje da smo od početka igrali s njima. Imali su oni šansu protiv Cipra ili Malte pa nije bilo dobro. Tada smo se itekako mučili. No, oni su šutjeli i radili. Sve su napravili kako treba. Oni su bili nezadovoljni, ali nisu to pokazali komunikacijom meni, nego na terenu. To je pravi put, a ne kukanje, plakanje i pričanje za medije.

Na kraju je Dalić spomenuo i atmosferu u i oko reprezentacije.

- Za reprezentaciju je jako važan ambijent. Svakakve izjave koje su se dogodile sigurno nisu doprinijele tom dobrom ambijentu. Ali, najvažnije je što govoriš na terenu. Uostalom, tko će svima njima udovoljiti? Jedno je reprezentacija, a jedno su klubovi gdje igraju. Nekome se vrati na pravi, a nekome na krivi način. Od prvog dana je atmosfera bila atomska bomba. Pumpalo se, a to nije dobro.

Foto: HNS