Video
Objavljeno: Čet 10.10.2019.

Dalić: Ovo je dokaz da zajedno možemo sve

Hrvatska reprezentacija nakon dugo se vremena vratila u Split, a isto tako su se hrvatski nogometaši vratili pobjedama u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Nakon 1:1 kod Azerbajdžana, pobijedila je Hrvatska, u sjajnoj splitskoj atmosferi, s 3:0 Mađarsku, a nakon tog slavlja izbornik Zlatko Dalić izjavio je:

- Hvala Splitu, Dalmaciji i Hrvatskoj. Ovo je samo dokaz da zajedno možemo sve i da nogomet može učiniti čuda. U svemu je najvažnija pobjeda, iako smo u drugom poluvremenu malo spustili gas. Na Poljudu je stvarno uvijek sjajna atmosfera. I kada igra Hajduk i kada igra Hrvatska.

- Neizmjerno vjerujem svojim igračima. Jako mi je drago što se Rakitić vratio na najbolji mogući način. Rebić je također bio sjajan. Ja sam uvijek govorio da će u reprezentaciji igrati igrači koji su standardni u svojim klubovima, ali ovaj put ne bi bilo dobro da su oni preskočili ovaj ogled. Bit će još vremena za Vlašića i Brekala.

O Walesu je Dalić rekao:

- Vjerujem da ćemo protiv Walesa biti dobri, iako nikome nije lijepo igrati odmah za tri dana. Zato dolazi do ozljeda. I ja ću, nadam se, biti bolji, nego u Azerbajdžanu. Mi samo gledamo sebe, ne pratimo druge rezultate. Želimo pobjedu u Walesu i što raniji plasman na Europsko prvenstvo.

Još se jednom Dalić vratio na Split.

- Ovo je dokaz koliko Split i Dalmacija žele reprezentaciju. Ovo je bio moj cilj, dovesti reprezentaciju u Split. I ako ostanem izbornik, reprezentacija će opet ovdje igrati.