Vijesti
Objavljeno: Pon 20.05.2019.

Dalić: Protiv Walesa nemamo izbora, Melnjak i Benković mogu pomoći

Poznati su hrvatski reprezentativci koji će u Osijeku, 8. lipnja, protiv Walesa tražiti put do druge pobjede u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Izbornik Zlatko Dalić djelomično je iznenadio postavljanjem nekih igrača na popis, a najviše je prilikom same objave pričao o Dariju Melnjaku, lijevom bočnom igraču turskog Rizespora.

- Melnjak je jedini lijevi bočni koji je standardan tijekom posljednjih šest mjeseci. Gledali smo ga, razgovarali s ljudima iz Turske. Sve su informacije pozitivne i želimo ga vidjeti. Mislim da nam može pomoći, krenuo je Dalić pa nastavio:

- Obilazili smo igrače tri mjeseca. Nismo igrače poput Melnjaka ili Benkovića zvali na pamet. Skautirali smo ih, gledali i mislim da nismo pogriješili. Benković se oporavio, igrao je dobro.

U nastavku je hrvatski izbornik govorio:

- Čeka nas vrlo zahtjevna utakmica protiv Walesa. U prvom redu zbog termina, a drugo zato jer se igra vrlo rano, u 15 sati. Imamo sitnih problema, ali ja i moj stožer vjerujemo u momčad. Nemamo puno izbora nakon poraza kod Mađarske. Moramo vidjeti koliko su veliki problemi koje trenutačno imaju Rebić i Vlašić.

Osvrnuo se Dalić i na pretpozive koje je uputio.

- Caktaš i Škorić će u svakom slučaju biti priključeni reprezentaciji nakon utakmice s Walesom, a uoči prijateljskog ogleda protiv Tunisa. S obzirom na stanje s vratarima možda i Posavec bude s nama uoči Tunisa.