Vijesti
Objavljeno: Pet 11.10.2019.

Dalić: U Cardiff idemo pobijediti Wales

Dan nakon velike pobjede protiv Mađarske na Poljudu (3:0), hrvatski izbornik Zlatko Dalić ponovno je obavio druženje s novinarima te je odgovarao na brojna pitanja.

- Natjerali smo Mađare na pogreške, krenuli smo s visokim presingom i dobrom kontrolom lopte. U drugom poluvremenu igrači su skinuli nogu s gasa, iako to nije bio dogovor. Ali, čuvali smo se za iduću utakmicu. U svakom slučaju, veseli me što smo nastavili niz dobrih igara, rekao je na početku Dalić i nastavio o onome što slijedi, a to je utakmica kod Walesa:

- U Cardiff idemo pobijediti. Hrvatska nema pravo u nijednu utakmicu ući igrajući na remi. Ja ne mogu ovim igračima koje Hrvatska ima poručiti idemo na bod. Nama je cilj Europsko prvenstvo i želimo to ostvariti. Ili kod Walesa ili na kraju kvalifikacija. Neigranje Brozovića? On nam je važna karika u igri te mi je žao što smo ostali bez njega. Wales? Igraju bez Ramseyja i Brooksa, a njihova su najveća snaga kontra i polukontra.

Ponovno su se postavljala pitanja o atmosferi i nekoj novoj utakmici u Splitu.

- Čim bude prva prilika moramo opet igrati u Splitu koji je bio zapostavljen. Pa tko ne bi opet poželio igrati u ovakvom ambijentu? Dok sam izbornik trudit ću se kako bismo igrali u Splitu. Pročitao sam negdje da su igrači u svlačionici govorili kako bi i ogled protiv Slovačke voljeli igrati u Splitu. Ako je došlo iz svlačionice, onda imamo problem jer o tome nismo pričali.

Dodao je Dalić i sljedeće:

- Moj namrgođeni pogled tijekom utakmice je bila predstava. Bio sam oduševljen igrom momčadi. Igrači su bili napaljeni i moram priznati impresionirani atmosferom. Ovakva atmosfera kakva je bila jučer na Poljudu je nezaboravna.