Vijesti
Objavljeno: Čet 25.11.2021.

Dambrauskas: Ne smijemo dozvoliti Istri 1961 da igra

U petak, s početkom u 20 sati, nogometaši Hajduka i Istre 1961 na Poljudu igraju utakmicu 17. kola HT Prve lige. Taj dvoboj Splićanima dolazi nakon sjajne pobjede na Rujevici kod Rijeke (3:2), a uoči novog ispita trener Hajduka, Valdas Dambrauskas, je izjavio:

- Nakon svega moramo ostati čvrsto na zemlji. Dosta smo energije i emocija potrošili u susretu protiv Rijeke, ali moramo biti posve spremni u petak. Ako ne pobijedimo Istru 1961, onda će Rijeka biti zaboravljena. Svaka sljedeća utakmica je najvažnija.

- Hajduk mora imati mentalitet da ide na pobjedu, bez obzira što se događa oko njega. Sviđa mi se ofenzivni stil kakav ima Istra 1961, no oni će ipak igrati, ako im to dopustiš. Oni nisu momčad koja će se braniti, a dobar je prikaz da su deset od 13 golova dali iz kaznenog prostora. Dakle, ne smijemo im dopustiti da igraju. Imamo plan kako ih pritisnuti i napasti, a trebamo kreativnost i strpljenje da iznova ponavljamo našu taktiku, rekao je Dambrauskas i čestitao juniorskoj momčadi Hajduka koja je izborila proljeće u Europi.