Vijesti
Objavljeno: Sub 25.01.2020.

Dani Olmo i službeno zamijenio Dinamo s Leipzigom

U subotu je i službeno zgotovljen prijelaz španjolskog nogometaša Danija Olma iz zagrebačkog Dinama u Leipzig.

Olmo je u petak odletio iz Zagreba u Leipzig, obavio sve liječničke pretrage i potom potpisao četverogodišnji ugovor s klubom koji se trenutačno nalazi na prvom mjestu ljestvice Bundeslige.

Ovaj 21-godišnjak, koji je nedavno promoviran i u španjolsku reprezentaciju, od 2015. godine boravio je u Dinamu. Nakon što je, na početku, igrao za drugu momčad zagrebačkog kluba, vrlo brzo je postao nositelj seniorske momčadi i vođa Dinama koji je tijekom prošle sezone sjajno igrao u Europskoj ligi, a ove u grupnoj fazi Lige prvaka.

Nogometaš koji je u ranoj dobi igrao u nogometnoj školi Espanyola i Barcelone vezivao se, već duže vrijeme, uz mnoge jake europske klubove, a na kraju je odlučeno kako će nastaviti u Leipzigu, sastavu koji svakom novom sezonom napreduje i u Bundesligi, ali i na europskoj sceni.

Dinamo je u startu od ovog transfera dobio fiksnih 18,5 milijuna eura odštete, ali s obzirom na potencijalne bonuse i klauzule hrvatski prvak potencijalno može zaraditi još toliko.

- Nikada neću zaboraviti vrijeme u Dinamu, uvijek ću to pamtiti. Ostvarili smo zajedno sjajne stvari. Leipzig? Od samog početka to je bio moj izbor. Pratio sam taj klub i jako mi je drago što veliku pažnju posvećuje mladim igračima, rekao je Olmo.

TAGOVI