Vijesti
Objavljeno: Uto 16.07.2019.

Diljem Hrvatske trajao Dan zajedništva, ponosa i sreće

Točno godinu dana nakon spektakularnog dočeka srebrnih hrvatskih reprezentativaca sa Svjetskog prvenstva, diljem Hrvatske, ali i po inozemstvu, obilježen je Dan zajedništva, ponosa i sreće.

U pitanju je inicijativa koju su pokrenuli Zlatko Dalić, izbornik hrvatske reprezentacije, i Organizatori bez granica. Početak cijelog projekta datira od ovoga svibnja kada je u Vukovaru održan drugi festival pod nazivom Svi zajedno hrvatsko naj, a upravo je Zlatko Dalić bio ambasador te akcije.

Osim u Vukovaru, proslava Dana zajedništva, ponosa i sreće održala se u mnogim drugim hrvatskim gradovima. Od Rijeke, Varaždina, Splita, Dubrovnika i Zadra do Kostrene, Vrbovca, Đakova, Sinja i Ogulina.

Osim izbornika Dalića, ovoj su se akciji odazvali i brojni hrvatski reprezentativci koji su najzaslužniji za veliko ostvarenje tog ljeta 2018. godine u Rusiji. Vatreni su putem raznih društvenih mreža pozvali hrvatske građane da se ponovno odjenu u hrvatske dresove, da izađu na ulice svojih gradova i tako proslave ovaj dan i vrate sjećanje na 2018. godinu.