Vijesti
Objavljeno: Pon 12.08.2019.

Dinamo osvajač 21. izdanja Alpas kupa

U Velikoj Gorici održano je 21. izdanje trofeja Turopolja Alpas kup, a na kojem su sudjelovale momčadi Dinama, Lokomotive, Slaven Belupa, Inter-Zaprešića, Gorice, Illes Akademije-Haladas, Brava, Kopera i Drave Dakinda.

Turnir je započeo natjecanjem po skupinama, a skupinu A činili su Inter-Zaprešić, Drava Dakinda i Gorica. U skupini B nalazili su se Dinamo, Illes Akademia i Koper, dok su Lokomotiva, Bravo i Slaven Belupo popunili skupinu C.

Nakon natjecanja po skupinama polufinale su izborile momčadi Dinama i Lokomotive te Gorice i Kopera. Dinamo je za finale svladao Lokomotivu 5:4, nakon jedanaesteraca, dok je Gorica do finala stigla pobjedom 3:0 protiv Kopera.

U utakmici za treće mjesto Lokomotiva je s 4:3, također nakon jedanaesteraca, svladala Koper, dok je finalni susret završen minimalnom pobjedom Dinama nad domaćinom Goricom.

Najboljim igračem turnira proglašen je igrač Dinama Marko Brkić, najbolji strijelac je igrač Gorica Josip Zorica, a najbolji vratar Dinamov Tin Šarkanj. Nagradu za fair-play ponijela je momčad Lokomotive.

21. trofej Turopolja Alpas kup:

Finale: Dinamo - Gorica 1:0

Utakmica za treće mjesto: Lokomotiva - Koper 4:3