Vijesti
Objavljeno: Čet 01.08.2019.

EL: Osijek ispao od sofijskog CSKA nakon jedanaesteraca

Nogometaši Osijeka ispali su na prvoj europskoj stepenici ovog ljeta. Dramatičan uzvratni dvoboj protiv sofijskog CSKA na kraju se odlučivao raspucavanjem jedanaesteraca gdje su spretniji bili Bugari i slavili s 4:3.

Inače, Osijek je u uzvratu, nakon 120 minuta, slavio s 1:0, istim rezultatom kojim je CSKA pobijedio u prvoj utakmici.

Kao i u prvom susretu u Sofiji, tako je i u uzvratu u Gradskom vrtu, u sjajnoj atmosferi pred više od sedam tisuća gledatelja, Osijek bio momčad koja je dominirala. Od početka se hrvatski sastav postavio odlučnije na travnjaku, a bolja je igra došla na naplatu u 29. minuti kada je Ante Majstorović lijepo glavom u mrežu proslijedio centaršut Žapera.

Osijek je pogotovo bio bolji u prvom poluvremenu kada je propustio priliku dodatno povećati prednost (prilike su propuštali Šorša, Marić i Bočkaj) u odnosu na bugarskog suparnika.

U nastavku je tempo pao, a obje su momčadi odlučile manje riskirati čekajući produžetke. Točnije, CSKA je bio bezopasan baš kao i u prvoj utakmici, dok je Osijek dodatno stisnuo gas početkom produžetaka.

Najviše su se u svemu trudili Bočkaj i Mance koji su bili konstantna opasnost za CSKA, ali kako se bližio kraj utakmice tako su i gosti postajali sve opasniji. Prvu meč loptu u 105. minuti imao je Sowe, a u 109. Watt, no ostalo je 1:0 čime je mogao započeti vrhunac dramatične borbe za ulazak u treće pretkolo.

U lutriji jedanaesteraca za Osijek nisu pogađali Bočkaj i Škorić, dok je u posljednjoj seriji Sowe bio miran i precizan te je pogodio za prolaz bugarske momčadi.

Europska liga, drugo pretkolo (uzvratna utakmica): Osijek - CSKA Sofija 1:0, 1:0  (Majstorović 29.), jedanaesterci 3:4; Prva utakmica: 0:1