Video
Objavljeno: Sri 29.01.2020.

Elitna runda, futsal: Hrvatska bolja od Azerbajdžana s 2:0

Hrvatska futsalska reprezentacija pobjedom protiv Azerbajdžana od 2:0 otvorila je Elitnu rundu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Hrvatska je u Osijeku domaćin ovim kvalifikacijama, a ovom je vrlo važnom startnom pobjedom napravila jedan od tri koraka prema SP-u.

Tvrda je bila borba protiv Azerbajdžana, a ogled je otvoren golom Luke Perića u četvrtoj minuti. Malo se pravih prilika stvaralo na obje strane, no u nastavku je Azerbajdžan sve žešće stiskao kako je vrijeme odmicalo, a to je otvaralo prostor i hrvatskim igračima.

Sjajne su šanse propustili Perić i Matošević, Azerbajdžan je napadao svim silama, a utakmica je odlučena u 38. minuti kada je praznu suparničku mrežu pogodio Franco Jelovčić za konačnih 2:0.

U drugom dvoboju ove skupine Rusija je vrlo lako svladala Slovačku 7:1, uz dva pogotka Antoškina i Edera Lime.

Novu utakmicu Hrvatska igra već u četvrtak. U isto vrijeme, od 20 sati, suparnik je Slovačka, a i taj susret možete pratiti u izravnom prijenosu na Hrvatskoj nogometnoj televiziji.

Elitna runda kvalifikacija za SP u futsalu, 1. kolo: Hrvatska - Azerbajdžan 2:0 (Perić 4., Jelovčić 38.), Rusija - Slovačka 7:1