Video
Objavljeno: Sub 01.02.2020.

Elitna runda, futsal: Hrvatskoj ostaju dodatne kvalifikacije za SP

Hrvatska futsalska reprezentacija nije se uspjela izravno plasirati na Svjetsko prvenstvo. U tome je uspjela, pak, Rusija.

U posljednjem susretu Elitne runde kvalifikacija, u Osijeku, Hrvatska je poražena od Rusije 3:4. Hrvatskim igračima odgovarao je i remi za prvo mjesto (i direktni plasman), ali Rusi su ipak bili za nijansu bolji.

Od početka i prvog gola Edera Lime Rusija je bila u prednosti i tako je bilo do kraja. No, Hrvatska se nije predavala i stalno je prijetila. Bajrušović je u 16. minuti izjednačio na 1:1. Potom je fantastičan pogodak u 33. minuti zabio Matošević za 2:3, a isti je igrač u posljednjoj minuti postigao gol za 3:4.

Ali, do kraja utakmice nije bilo dovoljno vremena za potencijalno izjednačenje i Hrvatskoj ostaju dodatne kvalifikacije na putu prema mogućem plasmanu na Svjetsko prvenstvo gdje Hrvatske nije bilo čak 20 godina.

Elitna runda kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, 3. kolo: Hrvatska - Rusija 3:4 (Bajrušović 16., L. Suton 18.-ag, Matošević 33., 40./Eder Lima 7., 17., Romulo 39.), Azerbajdžan - Slovačka 3:3

Konačni redoslijed: 1. Rusija 6 bodova, 2. Hrvatska 6, 3. Azerbajdžan 4, 4. Slovačka 1