Video
Objavljeno: Čet 15.03.2018.

Elitno kolo, U-17: Poraz od Belgije, mladi Hrvati posljednji

Hrvatska reprezentacija do 17 godina starosti ostala je bez plasmana na Europsko prvenstvo koje će se održati u Engleskoj. U posljednjem ogledu skupine 2 Elitnog kola, u Rijeci, Belgija je pobijedila Hrvatsku 2:1 čime su mladi Hrvati do 17 godina starosti završili natjecanje na posljednjem mjestu skupine.

Od samog starta utakmice mladi su belgijski nogometaši zagospodarili travnjakom na Kantridi, a bolju je igru Belgija materijalizirala lijepim pogotkom Ramazanija u 19. minuti.

Nakon primljenog pogotka Hrvatska U-17 se pomalo oslobađala pritiska. Vušković je prijetio udarcima iz daljine, priliku je propustio i Brnić, no Belgija je i dalje bila konkretnija.

U 59. minuti je Lissens povećao na 2:0, ali je samo osam minuta kasnije nadu mladim Hrvatima vratio Mario Vušković koji je realizirao jedanaesterac za 1:2.

Hrvatskoj U-17 je i dalje trebao barem pogodak za moguće drugo mjesto, no pravih prilika za izabranike Petra Krpana nije bilo i završilo je slavljem Belgijaca.

U drugom ogledu trećeg kola Švedska i Cipar su remizirali (0:0) što je Šveđane ostavilo na prvom mjestu ljestvice.

Elitno kolo, skupina 2, 3. kolo: Hrvatska - Belgija 1:2 (Vušković 67.-11m/Ramazani 19., Lissens 59.), Švedska - Cipar 0:0

Redoslijed: 1. Švedska 5, 2. Belgija 4, 3. Cipar 3, 3. Hrvatska 2