Vijesti
Objavljeno: Čet 29.08.2019.

Europska liga, play-off: Rijeka odigrala nedovoljnih 1:1

Nogometaši Rijeke ove sezone neće igrati u Europskoj ligi. Zapeli su riječki nogometaši na posljednjem ispitu. Nakon poraza u Belgiji 1:2, igrači Rijeke na Rujevici su u uzvratu play-offa odigrali nedovoljnih 1:1 protiv Genta.

Agresivno i vrlo angažirano Rijeka je otvorila uzvratni dvoboj. No, vrlo brzo se na terenu dogodila loša vijest jer se ozlijedio Antonio Mirko Čolak, prvi strijelac i napadač riječke momčadi.

To u konačnici nije bila loša vijest jer je već u 19. minuti Jakov Puljić zamijenio Čolaka, a Puljić je ujedno u 31. minuti pogodio belgijsku mrežu i doveo Rijeku u vodstvo 1:0. No, potreban rezultat za prolaz u Europsku ligu Rijeka je držala tek 100-ak sekundi.

Zapravo, u prvom sljedećem ozbiljnom napadu Gent je izjednačio. Ukrajinac Igor Plastun je potegnuo i pronašao put do mreže za izjednačenje na 1:1.

Primljeni pogodak ipak je uzdrmao domaće nogometaše koji nisu u pravom ritmu odradili ostatak prvog dijela, a ni početak drugog poluvremena. No, pritisak je ipak rastao. U 71. minuti kratak je bio Puljić, u igru su ušli Gorgon i Murić i sve je karte domaći trener Bišćan bacio u napad. Međutim, rezultat se nije mijenjao i Rijeka se tako za ovu sezonu oprostila od Europe bez ispunjenog cilja, plasmana u Europsku ligu.

Europska liga, play-off (uzvratna utakmica): Rijeka - Gent 1:1 (Puljić 31./Plastun 33.); Prva utakmica: 1:2