Vijesti
Objavljeno: Čet 08.11.2018.

Europska liga: Prvo Dinamovo proljeće u Europi nakon 1970. godine!

Nogometaši Dinama ekspresno su, nakon samo četiri utakmice u skupini D Europske lige, osigurali ulazak u drugi krug. Odnosno, Dinamo je osigurao nastup u Europi i tijekom proljeća po prvi puta nakon 1970. godine!

Nakon domaće pobjede protiv Fenerbahčea, pa gostujućih uspjeha kod Anderlechta i Spartaka u Trnavi, hrvatski prvak je pobijedio slovački klub i u Maksimiru. U kulisi guste magle i uz 18 tisuća navijača Dinamo je svladao Spartak 3:1.

I nije se dugo čekalo na pogodak. U 22. minuti Dinamo je izveo lijepu akciju koju je pogotkom okončao Amer Gojak za krupni korak prema cilju, osiguravanju jednog od prva dva mjesta na ljestvici.

Da će se pripremljeno slavlje i dogoditi potvrdila je 36. minuta kada je gostujući igrač Kadlec postigao autogol za 2:0 Dinama.

Bio je to primjereni rezultat događanjima na terenu gdje je Dinamo dominirao. Situaciju je donekle zakomplicirao lijepi gol Čanturišvilija u 63. za 1:2, no sve su dvojbe otklonjene kada je deset minuta prije kraja Mislav Oršić poentirao za 3:1.

Iduću utakmicu Dinamo igra 29. studenoga u Istanbulu kod Fenerbahčea.

Europska liga, skupina D (4. kolo): Dinamo - Spartak Trnava 3:1 (Gojak 22., Oršić 80./Kadlec 36.-ag, Čanturišvili 63.), Fenerbahče - Anderlecht 2:0

Redoslijed: 1. Dinamo 12, 2. Fenerbahče 7, 3. Spartak Trnava 3, 4. Anderlecht 1