Vijesti
Objavljeno: Sub 13.04.2019.

Fifa također posvetila prostor Međunarodnom turniru Vlatko Marković

I svjetsku je pažnju izazvao Međunarodni turnir Vlatko Marković koji će završiti sa svojim premijernim izdanjem tijekom nedjelje.

Turnir se održava u Puli i Medulinu, a na njemu nastupa osam svjetskih reprezentacija do 15 godina starosti, među kojima je, jasno, i domaćin Hrvatska U-15.

Jakom turniru za mlade nogometne nade prostor je posvetila i službena internetska stranica Međunarodne nogometne organizacije.

"Tijekom cijele svoje karijere Vlatko Marković težio je razvoju nogometa i sigurno bi itekako odobrio ovakav međunarodni turnir", uvod je od strane Fife u priči o ovom turniru koji se financira kroz program FIFA Forward.

O nekadašnjem predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza govorili su i sadašnji predsjednik Davor Šuker, kao i nekadašnji kapetan hrvatske reprezentacije Zvonimir Boban, danas ugledni član same Fife.

- Vlatko Marković ostavio je duboki trag u hrvatskom nogometu, a posebno je bio posvećen razvoju mladih igrača. Uz podršku Fife i sredstava programa FIFA Forward ponosni smo što možemo organizirati ovakav turnir u njegovu čast i pokazati koliko je Hrvatskom nogometnom savezu važno ulaganje u mlade talente, rekao je Šuker, a prenosi stranica Fife, dok je Boban dodao:

- Vlatko Marković bio mi je važan kao trener u mojoj karijeri, a bio je i pravi zaljubljenik u nogomet i ostavio je dugotrajan trag u hrvatskom nogometu kao legendarni igrač, trener i predsjednik Saveza. Na osobnoj razini oduševljen sam što Hrvatski nogometni savez ovakvim natjecanjem mladih odaje počast Vlatku.