Vijesti
Objavljeno: Pet 10.12.2021.

Final Four, mali nogomet: U finalu Olmissum i Novo Vrijeme

Za trofej pobjednika Hrvatskog kupa u malom nogometu borit će se Novo Vrijeme i Olmissum, sastav koji je bio najbolji u ovom natjecanju prošle sezone.

Branitelj naslova Olmissum imao je vrlo težak put u polufinalu Final Foura kojem je domaćin Pula. Tek nakon raspucavanja svladao je dubrovački Square (8:7) koji se uporno vraćao tijekom osnovnog dijela igre (4:4).

Olmissum je vodio 3:1 i 4:2, a Square je u posljednje dvije minute zabio dva gola (Đuraš i Cvjetković), ali je potom imao manje sreće i spretnosti kod raspucavanja. Odluku je donijela obrana Čizmića kod udarca Šimunovića.

U osnovnom dijelu igre strijelci su za Omišane bili dva puta Pavić, Postružin i Hrstić, a za Dubrovčane je osim Đuraša i Cvjetkovića, pogodio Duvančić, dok je Hrstić bio autor autogola.

U drugom ogledu Novo Vrijeme je svladalo Crnicu 6:5, iako su Šibenčani imali strašan ulaz u utakmicu. Naime, Crnica je nakon pet minuta igre vodila 3:0 (dva gola Katuše i Škugor). Makarani su do kraja poluvremena smanjili na 2:3 (Jelavić i Luka Suton), a potom u nastavku poveli 6:3. Prvo je Suton zabio nova dva gola za 4:3, dok su potom šibensku mrežu pogađali Gašpar i Horvath. Crnica time nije bila slomljena, već je golovima Popova i Subotića smanjila na 5:6, ali snage za potpuni povratak ipak nije imala.

Final Four, mali nogomet (polufinale): Novo Vrijeme - Crnica 6:5, Olmissum - Square 4:4, raspucavanje 8:7