Vijesti
Objavljeno: Sri 19.06.2019.

Franko Kovačević kompletirao odlazak u Hoffenheim

Već se duže vrijeme pričalo o odlasku mladog i talentiranog 19-godišnjeg hrvatskog nogometaša Franka Kovačevića u bundesligaša Hoffenheim.

Taj je posao i službeno sklopljen ovog utorka te je igrač rođen u Koprivnici postao drugi hrvatski nogometaš u ovom klubu. Pitanje je samo hoće li i nakon ovog ljeta reprezentativac Andrej Kramarić, inače najbolji strijelac Hoffenheima, ostati i dalje u tom klubu.

Na početku svoje karijere u Njemačkoj Kovačević će isključivo skupljati iskustvo igrajući u drugoj momčadi Hoffenheima koji je povodom ovog dolaska službeno objavio:

- Sretni smo zbog dolaska vrlo talentiranog igrača Kovačevića za kojeg se nadamo kako će se brzo priviknuti na naše okruženje.

Dosta pompozno je Kovačević tijekom 2017. godine kao junior prešao iz Rijeke u Hajduk. No, u splitskom klubu nije se nametnuo, igranje u prvoj momčadi ga je uglavnom zaobilazilo, a drugi dio prošle sezone proveo je na posudbi u Rudešu. Potom je njegov ugovor otkupio upravo Rudeš samo da bi nakon toga prešao u Hoffenheim.