Vijesti
Objavljeno: Čet 19.05.2022.

Futsal: Hrvatska iduće sezone ima dva predstavnika u Ligi prvaka

Ovosezonski finalisti doigravanja u Prvoj HMNL, Futsal Pula i Novo Vrijeme, imat će čast predstavljati hrvatski futsal iduće sezone u kvalifikacijama elitne Lige prvaka.

Po prvi puta će Hrvatska imati dva predstavnika u ovom natjecanju, nakon što su proteklih godina, pojedinačno, Hrvatsku predstavljali Novo Vrijeme i Olmissum.

Ovaj put će to biti finalisti Futsal Pula i Novo Vrijeme, a sve zaslugom koeficijenta nacionalnog saveza na europskoj ljestvici, na kraju travnja.

Po dva predstavnika u Ligi prvaka imaju tri najuspješnija nacionalna saveza, s time da Španjolska ne ulazi u konkurenciju jer ovom prilikom daje aktualnog osvajača Lige prvaka Barcelonu.

Iz tog kruga ispada i Rusija koja trenutačno podliježe sankcijama zbog agresije na Ukrajinu pa su tako dva predstavnika u Ligi prvaka iduće sezone zaslužili inače vodeći na ljestvici Portugal, četvrti Kazahstan i peta Hrvatska.

Podsjetimo kako finale doigravanja Prve HMNL između Futsal Pule i Novog Vremena počinje u petak. Pulska momčad ima prednost domaćeg terena, a igra se na tri pobjede.