Video
Objavljeno: Pon 17.06.2019.

Gračan: I mi i Rumunji volimo nadmudrivanje na terenu

Dan prije prve utakmice na Europskom prvenstvu reprezentacija do 21 godine, između Hrvatske i Rumunjske, na službenoj konferenciji za medije govorio je hrvatski izbornik Nenad Gračan.

- S nestrpljenjem očekujemo utakmicu. Nakon odrađenih priprema, jedva čekamo početak i našu prvu utakmicu. Igrači su izuzetno motivirani, postoji velika želja i moramo u utakmicu ući ozbiljno i disciplinirano. Tada će i naša kvaliteta doći do izražaja, rekao je izbornik Gračan nakon čega je prokomentirao spremnost svojih igrača:

- Svi ti problemi polako nestaju. Mislim da će biti sve u redu sa Šunjićem, Katićem i Benkovićem, koji su u posljednje vrijeme imali problema. Vlašić je u trenažnom procesu od prije desetak dana i osjeća se odlično. To su sve dobre vijesti za nas.

O prvom suparniku na Euru, Rumunjima, Gračan je rekao:

- To je izrazito kvalitetna momčad, prošla je kvalifikacije bez poraza i izbacila je Portugal. Sedmorica njihovih igrača već su članovi seniorske reprezentacije. Sjajna su generacija s odličnim pojedincima, a posebno su opasni u improvizaciji. I mi i oni volimo nadmudrivanje na terenu tako da će biti vrlo zanimljivo.

O ciljevima hrvatske reprezentacije Gračan je dodao:

- Olimpijske igre nisu najveći nogometni događaj, ali su svakako najveći sportski događaj. Svi imaju veliku želju upoznati najbolje sportaše na Olimpijskim igrama i svi su motivirani. Pokušat ćemo ostvariti taj cilj, ali ovdje su sve reprezentacije vrlo kvalitetne i to nije lagani zadatak. Još ću jednom ponoviti, naša zvijezda vodilja su naše starije kolege i njihovo zajedništvo na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.