Video
Objavljeno: Uto 11.06.2019.

Gračan: Imamo sve potrebno za dobar rezultat

Hrvatska nogometna televizija u srijedu će (od 18:30 sati) uživo prenositi prijateljsku utakmicu mladih reprezentacija (U-21) Hrvatske i Danske.

Za mlade hrvatske reprezentativce bit će to posljednja provjera prije odlaska na Europsko prvenstvo u Italiju i San Marino gdje će izabranici Nenada Gračana igrati protiv Rumunjske, Francuske i Engleske.

- Stanje u reprezentaciji je dobro. Dečki su motivirani, nemamo nikakvih novih problema i sve što smo zacrtali smo i napravili. Ovaj dvoboj protiv Danske dodatno će nam proširiti vidike, a najvažnije je da ostanemo zdravi te da dovršimo pripreme s igračima koji su do sada bili sa seniorskom reprezentacijom, rekao je izbornik Gračan pa nastavio:

- Danska je agresivna momčad, ali voli i igrati te je po tome slična Engleskoj ili Francuskoj. Danci također putuju na Europsko prvenstvo i taj će nam susret biti svakako dobar pokazatelj prije Eura. No, i kada smo ranije igrali protiv Francuske u prijateljskoj utakmici vidjeli smo da možemo igrati protiv svih.

O Rumunjskoj, prvom suparniku na Euru, Gračan je rekao:

- Rumunjska je izbacila Portugal i na Prvenstvo dolazi s petoricom A reprezentativaca. Neće biti jednostavno, ali pobjeda je svakako cilj. No, ja sam isto tako uvjeren da nitko od naših suparnika nije sretan što je dobio nas.

Na kraju je Gračan dodao:

- Mislim da je i sam plasman na Euro uspjeh, ali naravno da se nećemo s time zadovoljiti. Motivirani smo napraviti i nešto više. Imamo talent. Imamo i odgovornost, kompaktnost, homogenost i disciplinu što su preduvjeti za dobar rezultat. Svakako da su nam vodilja naši seniori i njihov sjajan rezultat iz Rusije. Naravno, bilo bi predivno kada bismo izborili nastup na Olimpijskim igrama. Sve je moguće, to je sport. Možda se i plasiramo.