Video
Objavljeno: Čet 20.06.2019.

Gračan: Moramo biti homogeni i vrlo čvrsti protiv Francuza

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine u petak (od 21 sat) igra drugu utakmicu skupine C na Europskom prvenstvu.

Nakon poraza od Rumunjske (1:4) na startu turnira, Hrvatska U-21 primorana je pobijediti Francusku, ako želi i dalje razmišljati o mogućem plasmanu u polufinale. Francuska je, pak, na startu svladala Englesku 2:1 (nakon što je gubila 0:1), a mladi Hrvati u petak sigurno ne mogu računati na ozlijeđene Josipa Brekala i Filipa Benkovića.

- U dvoboju protiv Engleske vidjeli smo vrlo dobru Francusku. No, vidjeli smo i da se možemo nositi s njima. Moramo im biti blizu u bloku, zatvarati im koridore i bočne pozicije gdje su najopasniji. Vrlo dobro ih poznajemo, sličnu su momčad imali kada smo igrali prijateljsku utakmicu, rekao je hrvatski izbornik Nenad Gračan i okrenuo se problemima u svojoj momčadi:

- Brekalo i Benković neće igrati protiv Francuza. Otklonjene su sumnje u težu ozljedu Brekala i možda nam se vrati za dvoboj protiv Engleske. No, imamo dosta drugih motiviranih i dobrih igrača. Najvažnije da budemo disciplinirani i homogeni. I da shvatimo kako nije samo talent dovoljan za pravi rezultat, već u svemu treba i čvrstine. Tek onda kvaliteta dolazi do izražaja.