Vijesti
Objavljeno: Sri 05.06.2019.

Gračan: Na Europskom prvenstvu želimo ostaviti trag

Nenad Gračan dogovorio se s Davorom Šukerom, predsjednikom HNS-a, o nastavku suradnje, nakon čega je izbornik hrvatske U-21 reprezentacije s još više mira i fokusa mogao nastaviti s pripremama za Europsko prvenstvo.

Mlada se reprezentacija priprema u Medulinu, a kao i seniorsku momčad, tako su i U-21 reprezentaciju napale ozljede.

- Valjda nam se neće događati novi problemi i ozljede. Posljednji su vezani za ozljedu pubične kosti Petra Mamića zbog čega je sam rekao kako je ispravnije ne voditi ga na Euro. U idućih nekoliko dana vidjet ćemo kako će reagirati Domagoj Bradarić. Po posebnom programu radi Nikola Vlašić, a seniorskoj smo reprezentaciji prepustili Halilovića, Ćaletu-Cara, Brekala i Benkovića, rekao je izbornik Gračan.

Prvi će suparnik na Europskom prvenstvu biti Rumunjska, nakon čega slijede veliki izazovi u vidu utakmica protiv Francuske i Engleske.

- Već smo jako dobro analizirali prva dva suparnika na Prvenstvu, Rumunjsku i Francusku. Pratili smo i Englesku i naravno da je skupina izuzetno jaka. No, kada smo se već plasirali na Prvenstvo, želimo tamo ostaviti trag i napraviti najbolji mogući rezultat. Francuska i Engleska imaju strašne igrače, ali tek nam predstoje utakmice i teren je taj koji će pokazati tko je bolji, dodao je izbornik U-21 reprezentacije.