Video
Objavljeno: Pet 24.05.2019.

Gračan: Ova generacija može napraviti puno toga

Nenad Gračan, izbornik mlade hrvatske reprezentacije do 21 godine, objavio je popis od 25-orice nogometaša. Do početka Europskog prvenstva Gračan će morati napraviti posljednji rez (zahvaliti se dvojici nogometaša) i krenuti prema Italiji i San Marinu.

Na Prvenstvu Hrvatsku U-21 očekuju zahtjevne utakmice protiv Rumunjske, Francuske i Engleske, a nakon objavljivanja popisa sam Gračan je izjavio:

- Pozvali smo 25 nogometaša s obzirom na neke aktualne ozljede, a isto tako nije isključeno da se netko ozlijedi i u nadolazećem razdoblju. Na svim smo pozicijama pokušali imati po dvojicu igrača, dok na desnom bok imamo igrače koji ujedno mogu biti i stoperi.

- Najmanje problema imamo u veznom redu. Svi igraju dobro i svi igraju u kontinuitetu. U napadu imamo Jakoliša koji je igrao jako dobro u kvalifikacijama, ali nema kontinuitet igranja u klubu te smo pozvali Kulenovića. Vidjet ćemo tko će putovati na Prvenstvo, dodao je Gračan.

O željama na samom Prvenstvu Gračan je rekao:

- Kada smo se već plasirali, želimo ostvariti što bolji rezultat. Ova generacija to može, a vodilja nam je svakako seniorska reprezentacija. Uz zajedništvo i disciplinu možemo do cilja. Bit će teško u skupini, ali treba biti optimist. Igrači jedva čekaju početka Prvenstva.