Video
Objavljeno: Uto 18.06.2019.

Gračan: Ovako nešto ipak nismo očekivali

Poraz na startu Eura od Rumunjske 1:4 bio je najteži poraz hrvatske reprezentacije do 21 godine na europskim prvenstvima.

Isto tako, taj je pad silno udaljio Hrvatsku U-21 od mogućeg plasmana u polufinale ovog natjecanja i na Olimpijske igre, a nakon loše predstave izbornik Nenad Gračan ustvrdio je:

- Iskreno, nismo očekivali ovakav poraz. Prije svega želim čestitati Rumunjskoj na uistinu dobroj igri. Na početku utakmice bili smo impresionirani, primili smo dva brza pogotka. No, kroz cijelu utakmicu radili smo stvarno mnogo tehničkih pogrešaka, nismo imali sigurnosti u dodavanju. To sam ranije govorio kada sam pričao o natjecateljskom nogometu i kontinuitetu igre naših igrača u klubovima.

- Bez obzira na ovaj poraz bilo je i dobrih trenutaka u našoj igri. Pogotovo u razdoblju kod 1:2. No, treći pogodak potpuno nas je slomio. U fazi obrane definitivno nismo igrali kvalitetno. Ostaje nam da se što bolje spremimo za iduće dvije utakmice i pokušamo popraviti dojam, dodao je Gračan.

Na kraju je Gračan kazao:

- Mi smo uvijek euforični. Uvijek radimo veliki pritisak. Na početku sam već izjavio da je velikih uspjeh i sam plasman na ovo natjecanje. Ovdje su se plasirale sve redom sjajne reprezentacije. Pokušat ćemo se dignuti. U sportu i poraz ponekad može biti pobjeda, ako shvatiš na koji način se to dogodilo.