Video
Objavljeno: Sri 25.05.2022.

HNK za juniore: Varaždin spretniji u jedanaestercima od Dinama

Juniori Varaždina novi su pobjednici Hrvatskog nogometnog kupa. U finalnom susretu, koji je odigran u Dugopolju, Varaždin je pobijedio Dinamo nakon jedanaesteraca s 5:3. Nakon 90 minuta rezultat je bio 2:2.

Tijekom utakmice Varaždin je dva puta imao prednost, ali su se igrači Dinama uvijek brzo vraćali iz minusa. U 20. minuti je Vugrinec s bijele točke pogodio za 1:0 Varaždina, nakon prekršaja vratara Dinama Zadre. Ali, samo pet minuta poslije bilo je 1:1, a strijelac je za Dinamo bio Barišić.

Inače, većim dijelom susreta Dinamo je imao posjed, ali Varaždin je itekako opasno prijetio kontranapadima i podjednak broj dobrih prilika imale su obje momčadi.

Do drugog vodstva u finalu Varaždin je došao u 50. minuti kada je suparničku mrežu pogodio Havojić. No, tek osam minuta je trebalo Dinamu da opet vrati stvari na početak i po drugi put je strijelac bio Barišić, ovaj put iz jedanaesterca.

Tijekom jedanaesteraca za Dinamo je prvi izvođač bio upravo Barišić te je bio precizan, ali nakon toga su bez pogotka redom ostajali Sučić, Brekalo, Šteko i Braun. Varaždin nije realizirao prva dva udarca (Vugrinec i Bloudek), ali su nakon toga pogađali Bujan, Belcar i, za veliku pobjedu, Ocvirek. Inače, dva udarca Dinamovih igrača zaustavio je varaždinski golman Luka Šteko koji je ušao u igru u 90. minuti, samo zbog jedanaesteraca.

- U ovakvim utakmicama treba imati i malo sreće. No, mi smo od početka bili spremni na sve. Osim golova imao je Dinamo prilika, ali i mi smo imali vrlo dobrih šansi. Bili smo konkurentni cijelu utakmicu. Dečki su stvarno sve odradili kako smo se dogovorili, rekao je trener juniora Varaždina Miljenko Mumlek.

HNK za juniore: Varaždin - Dinamo 2:2, jedanaesterci 5:3 (Vugrinec 20.-11m, Havojić 50./Barišić 25., 58.)

Foto: HNS