Video
Objavljeno: Sri 25.05.2022.

HNK za pionire: Slavlje Dinama nakon jedanaesteraca

Pioniri Dinama osvojili su HNK pobjedom protiv Osijeka. U osnovnom dijelu igre rezultat u Dugopolju je bio 1:1, a igrači Dinama su slavili nakon jedanaesteraca sa 6:5.

Dinamo je nešto bolje otvorio utakmicu, no Osijek je poveo u 26. minuti. Strijelac za 1:0 Osječana bio je Dražen Jaman. U nastavku utakmice Dinamo je najbolju priliku za izjednačenje imao u 55. minuti, ali je Huskić prebacio vrata nakon udarca s bijele točke.

No, Dinamo je deset minuta prije kraja ipak izjednačio golom Ćutuka te se drama preselila na jedanaesterce gdje je Dinamo realizirao svih pet udaraca, dok je kod Osijeka jedino promašio Puljić, ali je to na kraju bilo kobno po mlade Osječane.

- Čestitam suparniku, uvijek je s njima zanimljivo igrati. Mislim da smo zasluženo pobijedili, jer nije se lako vratiti nakon 0:1. No, uspjeli smo. Malo ćemo proslaviti, ali se moramo okrenuti i zadnjem prvenstvenom kolu, budući da želimo biti prvaci i osvojiti dvostruku krunu ove sezone, rekao je trener Dinama Mevludin Julardžija.

Još se mora odigrati finale Kupa za juniore u kojem će se za trofej boriti Varaždin i Dinamo, dok je, podsjetimo, pobjednik u kadetskoj konkurenciji Rijeka, koja je s uvjerljivih 4:1 bila bolja od Dinama.

HNK za pionire: Osijek - Dinamo 1:1, jedanaesterci 5:6 (Jaman 26./Ćutuk 60.)

Foto: HNS