Video
Objavljeno: Sri 04.05.2022.

HNS, HT i SuperSport potpisali najvrjedniji ugovor u povijesti HNL-a

Čelni ljudi Hrvatskog nogometnog saveza, Hrvatskog Telekoma i SuperSporta potpisali su u Zagrebu ugovor o televizijskim i marketinškim pravima za utakmice pod okriljem HNS-a.

Hrvatski Telekom je postao vlasnik televizijskih, a SuperSport marketinških prava, a ugovori traju od početka natjecateljske godine 2022./23. do kraja 2025./26.

Riječ je o najvrjednijem sporazumu za TV i marketinška prava u povijesti domaćeg klupskog nogometa. Hrvatski Telekom će tijekom četiri ugovorene godine za TV prava uložiti ukupno 36 milijuna eura, dok će SuperSport za prava na klađenje uložiti ukupno osam milijuna eura. Hrvatski nogometni savez time je osigurao čak 44 milijuna eura u četiri godine za domaći nogomet.

- Zahvaljujem prisutnim čelnicima Hrvatskog Telekoma i SuperSporta na povjerenju, ali i poštovanju koje su ovako značajnim ulaganjima pokazali prema domaćem nogometu. Posebno nas raduje što ovako važne ugovore potpisujemo s tvrtkama koje su dokazani prijatelji i partneri hrvatskog nogometa, što daje dodatnu vjeru kako ćemo zajedno učiniti našu Prvu ligu, ali i ostala natjecanja još snažnijima, atraktivnijima i kvalitetnijima, rekao je predsjednik HNS-a Marijan Kustić te dodao:

- Ne treba ni naglašavati koliko će ova sredstva značiti za naše prvoligaše, ali i druge klubove u Hrvatskoj. Ovo je najvažniji ugovor vezan za domaći klupski nogomet u povijesti te potvrđuje njegovu tržišnu vrijednost.

Kostas Nebis, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma je, pak, naglasio:

- Presretan sam s nastavkom naše dugogodišnje suradnje s HNS-om. Uvijek nastojimo našim korisnicima pružiti najbolji sportski sadržaj, a hrvatski nogomet definitivno spada u tu kategoriju jer se radi o sadržaju bliskom navijačima svih hrvatskih klubova. Našim obnovljenim četverogodišnjim partnerstvom s HNS-om postavljamo temelje daljnjeg razvoja hrvatskih nogometnih klubova, s ciljem uživanja u još konkurentnijem natjecanju i kvalitetnijim utakmicama i to u produkciji na vodećoj pay TV platformi u Hrvatskoj.

Ovom prilikom Goran Đurić, član Uprave SuperSporta, je izjavio:

- Ponosni smo što je SuperSport postao direktan partner hrvatskog nogometa u koji smo i ranije značajno ulagali. Vjerujem da se svi slažemo kako naša nogometna liga nije nikada bila zanimljivija, a uvjereni smo kako će ovaj ugovor omogućiti daljnji razvoj klubova i domaćih natjecanja. Zahvaljujemo HNS-u na povjerenju te se istinski radujemo raditi na daljnjem marketinškom, komercijalnom i medijskom razvoju domaćeg nogometa.

Foto: HNS